Бостън гласува за Народно събрание11-ти юли, 2021 г.

Мили сънародници, заповядайте да упражните правото си на глас!
Неделя, 11 юли 2021 г.,от 7 до 20ч.

За първи път имаме 4 секции само в Масачузетс!
Местата където може да гласувате и начина на гласуване са :

Българския Център в Нова Англия / Българското училище
310 River St, Billerica, MA, 01821 (гласуване единствено с машина )

Two Newton Place
255 Washington Street, Newton, MA 02458(гласуване единствено с хартиена бюлетина)

Хаянис,
Кеѝп Код 3055 Main Street, Barnstable, MA 02630(гласуване единствено с хартиена бюлетина)

Nantucket Dreamland:
Film and Cultural Center 17 South Water Street, Nantucket, MA 02554(гласуване единствено с хартиена бюлетина)

Може да гласува всеки български гражданин, независимо дали сте подали заявление или не.Можете да гласувате, в която и да е отворена избирателна секция в чужбина.

Ако не сте подали заявление за откриването на секцията където гласувате, ще подадете Декларация – Образец 22. Можете да я попълните предварително само НА РЪКА и с химикал или да получите образеца на място в една от четирите СИК в Масачузетс.

https://www.cik.bg/…/Prilojenie+N+22-%D0%9D%D0%A1…

Щатът Масачузетс препоръчва неваксинирани лица да носят маска на закрито или когато не може да се осигури социална дистанция. За спокойствието на всички ни, препоръчваме поставянето на маска от всички за минималния брой минути престой на закрито за гласуване в сградата. Благодарим за съчувствието един към друг.

За целите на гласуването могат да бъдат използвани документи за самоличност, които не са изтекли или са изтекли на или след 13 март 2020, както следва:
-лична карта
-паспорт
-военна книжка (само за военнослужещи)
Ако документът за самоличност е изтекъл преди 13 март 2020: гласуване се извършва само след представяне на удостоверение от Консулството, че сте заявили издаване на лични документи…Удостоверение от Консулството може да се получи в деня на гласуване.Гласуване със свидетелство за управление на мпс или временен паспорт не се допуска..

В чужбина може да гласувате само за партия/коалиция. Няма възможност за преференции, каквито има в бюлетините в страната. Така гласът ви помага само на конкретната партия/коалиция да влезе в парламента.

Вижте образеца на бюлетината за машинно гласуване в чужбина: https://www.cik.bg/…/%D0%9E%D0%91%D0%A0%D0%90%D0%97%D0%95…
Вижте образеца на бюлетината за хартиено гласуване в чужбина: https://www.cik.bg/…/Obrazets+na+biuletina+izvan+stranata…

Телефон за контакти на Българския център в Нова Англия: 617-453-8999 Имейл на Българския център в Нова Англия: info@BulgarianCenter.org Уеб сайт – Bulgarian Center of New England

***Ако все пак сте в България по време на изборите, може да гласувате само по постоянен адрес. Ако сте подали заявление за отваряне на секция в чужбина, а сте в България, ще поискате декларацията-образец 17, че не сте гласували в чужбина и са длъжни да ви отбележат в избирателния списък. Присъствате в списъка и след името ви е отбелязано МВнР.

С уважение,Екипите на СИК в Масачузетс