БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩНОСТИ ОБЕДИНЕНИ ОТ БЪЛГАРСКОТО КИНО

Българското кино ни обединява!

В рамките на 3 дни всички български общности на съответния континент ще имаме достъп до 3 български филма за неограничен стрийминг. В края на седмицата – в неделя, ще имаме възможност да присъстваме на онлайн среща с част от екипа на някой от филмите. Творците ще очакват нашите въпроси и мнение за работата им.

Партньорството между Държавната агенция за българите в чужбина и платформатаGledam.bg създаде идеята за турне на българското кино на 7 континента.

Бъдете част от тази вълнуваща среща и кино-приключение. Ще публикуваме датите и линковете съвсем скоро. https://gledam.bg

Надяваме се киното да ни обедини, да поговорим за култура и изкуство и да се опознаем!

GLEDAM.BG е платформа за българско кино и театър. Зрители имат достъп до най богатата колекция от български художествени и документални филми, анимации и театрални постановки, достъпни в целия свят.

Да си признаем – друго си е да гледаш качествена продукция на собствения си език! Предимството на GLEDAM.BG пред каквато и да е “пиратска” авантюра е количеството, качеството на съдържанието, субтитрите на български и английски език и удобството, че е достъпна на всички устройства! Без досадни сваляния и изискване за допълнителна памет в устройствата, което беше факт само заради липсата на единна българска база за филми, анимации и театър. По тази причина много от българската продукция не можеше да разгърне напълно потенциала си и да достигне до максимален брой зрители. GLEDAM.BG е уникалното решение на този проблем. GLEDAM.BG е мястото, което дава много по-дълъг живот на българското изкуство тук и извън пределите на страната.

Сега, благодарение на подкрепата на Държавната Агенция за българите в чужбина, ще имаме възможност да се насладим на 3 качествени български ленти и да се срещнем с екипа на някой от филмите в програмата.

Всеки континент ще има своя филмов уикенд и възможност да зададе въпросите си и да изкаже мнението си на авторите.