Българско училище “Св.св. Кирил и Методий” стана на четвърт век!

В продължение на три дни в Бостън се проведоха редица събития, които отбелязаха 25 години от създаването на Българското училище в Бостън. Четвъртвековният юбилей на българското училище събра не само българската общност, но и почетни гости от близо и далеч: г-н Георги Панайотов, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Вашингтон, г-н Ангел Ангелов, генерален консул на Република България в Ню Йорк, г-жа Райна Манджукова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ)

В основаното през 1999 г. училище са се изучили над 1000 българчета. С огромна любов към Родината, с неизчерпаема позитивна енергия, с професионализъм от най-високо качество, с всеотдайност и готовност да дарят лично време и собствени средства, учителите, родителите и огромен брой родолюбци в Бостън и околностите, са гарантирали 25-годишен възход и разрастване на училището. Те са осигурили и собствена сграда, която е и център на общността. В нея се провеждат и богослужения, кръщават се българските деца, празнуват се българските празници. Училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Бостън е едно от малкото български училища в чужбина, което предлага летен лагер за своите възпитаници.

Днес, когато училището бележи 25-годишен юбилей, то си поставя стратегически цели – академични и социални.

Поклон пред българите – учители, родители, родолюбци, които са съградили в американския щат Масачузетс една нова малка България, която почита знанието, труда, честността, която носи позитивен заряд, създава и възпитава поколения, които носят най-добрите черти на българския род.