ГОДИШЕН СПЕКТАКЪЛ и ПАРТИ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

Българският Център в Нова Англия има удоволствието да ви покани на Годишния спектакък и парти по повод 3-ти март в подкрепа на инициативата за закупуване на дом за българското общество в района на Нова Англия.

Събота, 3-ти МАРТ, 2018
Вратите отварят в 17:30 ч., концертът започва oт 18:00 ч.
Партито и вечерята започват от 19:45 ч.

На миналогодишния ни празник пяхме, танцувахме и даже бяхме в новините! Това бе най-голямото събитие на общността ни за годината!

Адрес: ACAS CENTER, 29 Montvale Ave, Woburn, MA, 01801, карта
Градски транпсорт: автобус № 134, график 

Тази година сме ви подготвили отново един ПРЕКРАСЕН КОНЦЕРТ, след който ще продължим с  ТАНЦИ (хора и популярни песни) и вкусна, българска ВЕЧЕРЯ!

Билетите за концертната част свършиха, но има за партито и вечерята.  

Билети за партито-хоро и за вечерята може да купите на място. Билетите за партито и вечерята се купуват отделно. Вижте по-долу.


СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ НА ВЕЧЕРТА:

ЛИЯ АТАНАСОВА (ВОКАЛ),  изключително талантлива и очарователна изпълнителка от Колежа по музика Бъркливидео, Instagram

ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “ЛУДО МЛАДО” с хореографи Петър Петров и Мариета Мирчева, web

ЕЛЕНА МАНЧЕВА (изпълнителка на български фолкор), ПЕТЪР ДИМИТРОВ (тамбура), ВЕСЕЛИН НЕДЕЛЧЕВ (перкусии) web

АЛБЕНА ДИМИТРОВА (вокал) и
СНЕЖИНА ПЕНЧЕВА (вокал и клавир)

ДЕТСКА ГРУПА ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ “7/8” с хореограф Мариета Мирчева, web

ВОКАЛНА ГРУПА с ръководител Елена Манчева, към Българското училище “Св. св. Кирил и Методий”, клон Кейп Код

ВОКАЛНА ГРУПА с ръководител Силвия Михалева към Българското училище “Св. св. Кирил и Методий”, Бостън

РОСИЦА МИХАЛЕВА и АЛЕКСАНДРА ГРАШКИНА, водещи

ПАРТИ – ВЕЧЕРЯ С ГОСТ
СНЕЖИНА ПЕНЧЕВА (вокал и клавир), www.youtube.com/user/TheSnowJane
български фолклорни и популярни песни 


БИЛЕТИ:

Билетите за концертната част свършиха, но има за партито и вечерята.

Билети за партито-хоро може да купите на място. Цена $10 възрастни, деца безплатно.  Гост ще бъде чаровната Снежина Пенчева (вокал, клавир). Снежа ще ни изпълни хора и популярни песни. Партито започва от 19:45 ч  –  21:30 ч.

БИЛЕТИ САМО ЗА ВЕЧЕРЯТА ($10) може да купите предварително онлайн и от българският магазин до петък вечер: Български магазин Six Star Market,  170 Main St, Woburn, MA (само в брой) , web 

На място ще се продават също докато свърши храната. Ако искате да имате гарантирана вечеря ви препоръчваме да си купите предварително.  Билетът за вечерята включва порция кебапчета с гарнитура, десерт и безалкохолна напитка. Билети за концерта и партито се купуват отделно.

Заповядайте приятели да се насладим отново на богатството на българската култура и да се повеселим заедно!

За повече информация:  617-669-4927, info@bulgariancenter.org


СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ  НА НАШИТЕ СПОНСОРИ, ПОДДРЪЖНИЦИ И ПАРТНЬОРИ

ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР

СРЕБЪРЕН СПОНСОР

ПОДДРЪЖНИЦИПАРTНЬОРИ 

Събитието се организира от Българския Център в Нова Англия в партньорство с Българската Църква Св. Петка,  Българо-Американския Културен Център Мадара  и Българското Училище в Бостън и Кейп Код.


СНИМКИ И ВИДЕО ОТ ПРЕДНИ ГОДИНИ:

2017 – BiTV репортаж за празника от миналата година, , вижте тук
2016 – Снимки от Годишния празник по повод 3-ти март, “Магията на България, вижте тук
2016 – „ЛУДО МЛАДО”, гост на Годишния празник по повод 3-ти март, “Магията на България“, видео

2015 – Снимки от Годишния празник по повод 3-ти март, “Магията на България“, вижте тук  2014 – Снимки от Годишния празник по повод 3-ти март, “Магията на България“, вижте тук 


ЗА УЧАСТНИЦИТЕ

ЛИЯ АТАНАСОВА Youtube, Facebook, Instagram
“Лия Атанасова е изключително талантлива и очероватлна изълнителка, автор и композитор на песни, както и модел. Родом е от София, България. Учила е и изпълнява джаз, поп, опера, госпел и други жанрове. В момента учи композиция и изпълнение в Колежа по музика Бъркли, Бостън. След завършване на гимназия, Лия заминава за Бостън да учи музика. До сега в кариерата си е пяла на ежегодния Коледен концерт на Броктънският симфоничен оркестър, в мюзикъла Curtain Up в Бъркли, на галата Fashion on Fire по време на седмицата на модата в Бостън, както и в медията Dirty Water Media. Наскоро Лия бе представена и върху корицата на немското списание Surreal Beauty Magazine заедно с интервю и фото-сесия, както и в най-новия бой на списание Original Living Magazine.” Интервю за Дарик Радио

 ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “ЛУДО МЛАДО” www.ludomlado.com Танцовият ансамбъл Лудо Младо е основан в Бостън, Масачузетс през 2002 година. Хореографи на групата са Петър Петров, професионален танцьор от българския държавен ансамбъл “Родопа” и Мариета Мирчева, възпитаник на Националното училище за танцово изкуство в София. Мисията на Лудо Младо е да съхрани и популяризира богатите танцови традиции на българския народ. 15 години след основаването си, ансамбълът се гордее със своите упорити и ентусиазирани танцьори, разнообразен танцов репертоар и автентични български носии. Танц от миналата година

 ДЕТСКА ТАНЦОВА ГРУПА “7/8” www.facebook.com/78BulgarianDances “7/8-ми” е новосъздадена детска танцова група с ръководител Мариета Мирчева. Мисията на групата е да научи нашите децата на богатите български танцови традиции, да им помогне да развият чувство за ритъм, да създаде нови приятели и да дари много незабравими мигове! Мариета Мирчева е родена в град София и започва да танцува народни танци на 8 годишна възраст. На 13 години, тя вече има зад гърба си над 100 концерта и няколко Европейски турнета с ансамбъл Здравец – София. През 1998 година Мариета завършва Държавното Хореографско Училище в София със специалност Български народни танци. През 2001, Мариета основава “Розите”, първата концертна танцова формация в Бостън. Тя е ко-хореограф и танцьор на ансамбъл “Лудо Младо”.

 СНЕЖИНА ПЕНЧЕВА (вокал, клавир) (www.youtube.com/user/TheSnowJane) Снежина Пенчева обича да пее и пее професионално близо 30 години. Репертоарът и включва различни видове музикални жанрове – поп, рок, български и международен фолклор. Завършила е музикална гимназия. Започва да учи пеене и класическа китара на шестгодишна възраст. Завършва Университета в Шумен (България) с магистърска степен по Музикална педагогика. С богатия си репертоар и красив глас участва в много международни културни събития в Германия, Холандия, Франция, Полша, Унгария, Русия, Турция и сега в САЩ.

ВЕСЕЛИН НЕДЕЛЧЕВ (перкусии)
е роден в град Пловдив. Свири на пиано, контрабас и перкусий. Учил е в Пловдивското средно музикално училище “Добрин Петков” , печели пълна стипендия за талант във второто най-добро частно училище за музика и арт в Лос Анжелис “Айдълуаилд Артс Академи”. Завършил е “The Longy School of Music” , Кембридж, Масачузетс. От малък свири с едни от най-добрите музиканти в България, Америка и Европа. Свирил е с Теодосий Спасов, Георги Янев, Йурий Янаков, Янка Рупкина, Шабан Шаулич, Стоян Роянов “Яя”, Георги Дончев, Джордж Гарзон, Маршъл Хоупкинс ( който има албум с Маилс Дейвис), Джон Кайзан Нептун, Balkan Beat Box, и много други групи и изпълнители. Създател е на Трио Балкански Мотиви и е концертирал по цяла България и САЩ . video